We zijn begonnen

Ja inderdaad, WE zijn begonnen. Drie volle weken echte mannen-tv.
De (meeste) vrouwen gaan maar mooi even de komende tijd de bikinilijn waxen, die blubberbuik wegwerken en voldoende boodschappen in huis halen. Alles behalve mekkeren. En wat je ook doet, nooit, ik herhaal NOOIT, voor het beeld gaan staan! Dit geldt trouwens ook voor de theedrinkende, BZV-kijkende, niet van voetbal houdende leernichten (ik ken er ècht eentje!).

Ik was er gisteren helemaal klaar voor, ik had er zin an. Eindelijk begon de reden waarom ik op mezelf ben gaan wonen (goeie grap, Mau!). Na het werk ff een dutje en dan ging het beginnen, het EK wat wij met 2 vuisten in de neus en op sloffen gaan winnen. Ik had oranje slingers, vlaggetjes en overig prularia opgehangen. Ik had m’n ‘Wij houden van Oranje-cd’ opgezet. Ik had m’n oranje Heineken shirt aangetrokken. Ik had bij Ouwehands een leeuw op de kop weten te tikken en in de hoek van de kamer gezet. Ik had zelfs de muren van de speelkamer oranje geverfd en met viltstift het hele schema erop gekalkt. Bitterballen, frikandellen, kipnuggets, hamburgers, velerlei sausjes en bierflesjes, heul veul bierflesjes stonden klaar om geserveerd te worden. Kom maar op met die openingswedstrijd!

Maar het liep anders. M’n na-het-werk-dutje werd er één van 4,5 uur. Zucht…………….
Ik zag nog net de laatste 10 seconden van FC Dronken chauffeurs – FC Belastingontduikers (goeie grap GS!).
De volgende wedstrijd, Rusland – Tsjechië, heb ik wel in z’n geheel bekeken en ik ben erg blij met de uitslag. Kom ik later op terug.
Na de wedstrijd barst de strijd om de kijkcijfers los. NOS sportzomer of VI-Oranje? Bij Jack zat Jan Mulder aan tafel en die man brengt bij mij het gevoel los die ik jaaaaaren diep in mijn grochten verborgen heb weten te houden. Het gevoel om iemand zo gruwelijk inwendig te laten bloeden tot een pijnlijke dood er langzaam op volgt. Dus dat werd ‘m niet.
Bij VI zaten Hansie en John de Mol aan tafel. Kon wel ’s interessant worden, dacht ik. Maar nee hoor, die Genee, met de meest irritante rotsmoel van TV-land, gooide er uit het niets ineens z’n EK-liedje uit…………………..erger erger erger.
En toen even later uit het niets ineens Cora van Mora met bitterballen aan kwam lopen en grappig probeerde te doen, ging bij mij het licht uit.
Is er ergere tv? Ik heb John de Mol en Johan Derksen best hoog zitten en ik kan me voorstellen dat zij met kromme tenen aan tafel zaten. Voor Genee geldt hetzelfde als voor Jan Mulder qua mijn gevoel.

Terug naar het voetbal dan.
Dit EK wordt voor ons één om wat rekeningen te vereffenen. Portugal (2006), Rusland (2008, Guus Hiddink hoort ook in het rijtje Jan en Wilfred)), Spanje (2010) en Duitsland (2012, poulefase).
En lieve lezer, laat dat nou net de volgorde van tegenstanders zijn vanaf 17 juni.

Eerst Denemarken vanavond maar even oprollen. Mijn prognose? 3-0.
Denk dat ik de bitterballen, frikandellen, kipnuggets, hamburgers, velerlei sausjes en bierflesjes, heul veul bierflesjes maar meeneem naar het werk.
Oh wacht.

2 gedachten over “We zijn begonnen”

  1. Bloody! Gelukkig ben ik het op voetbalgebied altijd met je eens. Want Guus Hiddink is een collaborateur, en laat Advocaat niet zijn voorbeeld volgen, want dan kan hij zijn carriere bij PSV wel vergeten.

    Like

  2. Ah joh, d’r zwaait straks een of andere official van de tegenstander met een zak geld en Dickie laat z’n team klut spelen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s