Rooie oortjes

Zoals je weet ben ik een uitvinder. Nee, dat is niet het juiste woord. Ik ben een conceptbedenker. Ja, da’s beter.
Ik bedenk met grote regelmaat een concept, gooi het lafjes de samenleving in en al gauw wordt door anderen het concept uitgewerkt tot een succes.
Ik ben daar best trots op. Echter ben ik totaal niet uit op de credits. Zo steek ik niet in elkaar. Ik hoef geen veer in de strakgevormde bips. Ik hoef geen klop op de breedgetorsde schouder. Ik hoef geen compliment aan mijn geheimgehouden adres.

Een paar jaren geleden schreef ik in het geniep een woest erografische tekst naar een vriendin. Ze vertelde me dat ze na het lezen ervan met rooie oortjes zat. En ook dat er tintelende gevoelens in de onderbuik en tetstreek waar te nemen waren. Ik keek er niet van op. Dat was immers de bedoeling van mijn erografische schrijven.

Hoe het heeft kunnen gebeuren is me een raadsel maar duidelijk is wel dat mijn woest erografische tekst de overkant van de Noordzee bereikt heeft. En dat een autrice aldaar gedacht moet hebben dat gewoon ronduit erografisch opschrijven wat je denkt misschien wel verkoopt. “Around out erographic upwriten what you think”.
Met als gevolg het boek dat inmiddels elke vrouw wel gelezen heeft.

En zo, lieve vrouwtjes, hebben jullie het aan mij te danken dat jullie tegenwoordig zonder enige vorm van gene woest erografische teksten het WereldWijdeWeb op kunnen slingeren. Mannen met rooie oortjes achter de computer achterlatend.

Graag gedaan.

(persoonlijk bedanken kan uitsluitend op afspraak)

8 gedachten over “Rooie oortjes”

 1. Ja, ik loop ook steeds tegen dit soort dingen aan. Ooit deed ik van Basten een truukje met een bal voor en hoppa, hij past het toe in de EK finale. Ik ontdekte dat het heelal uitdijde, gaat er een astronoom mee aan de haal. Ik maakte een grap over een homo, gebruikt Najib hem in zijn show. Ik vertel eens een verhaaltje, gaat JK Rowling er miljoenen mee verdienen. Ik zing een deuntje, wordt het de grootste hit van the Eagles. Irritant joh, dat anderen er steeds mee aan de haal gaan. En zie maar eens te bereiken dat je er nog enig krediet voor krijgt.

  Like

  1. Denk dat het ons lot is. Maarja, zoals ik al zei, ik hoef niet zo in de schijnwerpers te staan hoor. Als ik zelf maar weet waartoe ik allemaal in staat ben.

   Like

 2. Dat verhaal leek IN NIETS op de inhoud van alle drie de boeken bij elkaar.
  Sterker nog: het heeft heel lang geduurd voordat ik de onvermijdelijke visualisatie weer uit mijn lange termijn geheugen had gewist. Het was een hardnekkig gebeuren.

  Overige lezers: waarom Hermanus mij dat verhaal had toegestuurd? Iets met ‘Leuk! Samen iets schrijven!’. Komt ie hiermee aan. Tis daarna spontaan niet meer van de grond gekomen.

  Like

 3. Ik heb er speciaal mijn oude pc voor opgestart (laptop had ik toen nog niet) maar helaas. Ik geloof niet dat ik hem ooit had opgeslagen ook.
  Maar dat jij hem niet meer hebt! Dat verbaast me echt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: