Seriekijker

24 ladIk ben een seriekijker. Niet dat ik urenlang op de bank doelloos naar de tv lig te kijken. Sterker nog, ik heb meest van de tijd de tv niet eens aan. Oh wacht, een eens zo schitterende woordgrap van me op de sociale mediaas; “Kom, laat ik de tv eens aan doen, heb ‘m tenslotte niet voor niets”. En dan na 2 minuten het volgende bericht; “tv weer uit gedaan, hij staat me niet”. Man man man, ik ben echt de lolligste vent die ik ken!
Nee, vaak staat hier de tv niet eens aan. Dat heeft natuurlijk veel te maken met het feit dat ik ’s avonds weinig thuis ben. En om de tv als ik wegga dan toch aan te zetten vind ik ook zo droevig overkomen. Dat mensen buiten denken ‘nah, daar zit die sneuert ook weer helemaal alleen thuis tv te kijken’. Dat zou geen recht aan mijn ontzettend spannende leventje doen. Oh wacht……..
Maar ook vind ik het aanbod aanbeland op het droevigste niveau ooit. In mijn tijd had je tenminste nog Series met een grote S.
The dukes of Hazzard (1979 – 1985) – Magnum P.I. (1980 – 1988) – The A-team (1983 – 1987) – Miami Vice (1984 – 1990) – MacGyver (1985 – 1992) –  Tour of duty (1987 – 1990) – The X-files (1993 – 2000) en natuurlijk Beavis and Butthead (1993 – 1997).
Dàt was televisie! Dàt waren nog eens spannende series. Daar bleef je voor thuis.

Maar toen in 2001 was daar ineens de serie die alle series in het verleden maar ook in de toekomst tot het niveau ‘Sterren springen’ bombardeerde. De allerbeste serie ooit, 24.

Jack bauer die konten van terroristen telkens net op tijd schopt. Er ging een wereld open binnen tv-land. Ja, natuurlijk konden hoofdrolspelers ook gewoon guwelijk sterven in een tv serie. Wrom nie? Elke aflevering duurde exact 60 minuten en de hele serie duurde exact 24 uur. Jack, die de wereld redde in 24 uur. Jack, die nooit hoefde te eten in 24 uur. Jack, die nooit moest poepen in 24 uur. Jack, de ultieme held.
Ik vind het geen toeval dat de serie juist uitkwam op het moment dat ik furore maakte binnen mijn vak. Het lijkt me voor iedereen duidelijk dat de serie op mijn professionele leven gebasseerd is. Er zijn zelfs mensen in mijn directe omgeving die mijn echte naam (Archibald) niet eens weten en me steevast Jack noemen.

Toen de serie op 14 november 2010 na 8 seizoenen stopte kwam ik in een zwart dal terecht. Ik was mijn uitlaadklep kwijt. Ik werd een binnenvetter. Ik slade (=kropte. krop sla. Whoehahahaha, woordspeling) alles op. Ik werd een minder aangenaam persoon. Ik durf zelfs te beweren dat mijn gedwongen solo in 2011 gaan hieraan ten grondslag heeft gelegen. Het heeft me enige tijd gekost ervan bovenop te komen en toen in oktober vorig jaar het verlossende telefoontje kwam, was ik weer el hombre zoals ik altijd was.
Kiefer belde me.
“Say Archibald, what would yo think of a new 24 season?”
“Tight, that looks me an outstabbing idea, Kiefer”
“Alright, you would like me to do the main character again?”
“Yeah, do that but. Your English is better than that from me. And marriens, the people are on you adjusted”.
“Hahaha, you’re right about that. You can say that again”.
“Yeah, do that but. Your English is better than that from me. And marriens, the people are on you adjusted”.
“Whoehahahahahahaha, you funny guy you!”
“I am me there one, he?”

En zo ging het gesprek nog even door. Ik vertelde hem dat we het deze keer niet in Amerika moesten doen en dat Chloë zeker niet mag ontbreken.
Hij zou het de producers vertellen. Zodra bekend werd dat de opnames afgerond zijn en dat het uitgezonden zal worden, zou hij mij een linkje sturen.
En dat heeft hij zojuist gedaan. Maandag 5 mei, 19.00 uur op FOX.

http://www.fox.com/24-live-another-day/

Weet niet hoe het me jou is maar ik vind het dolletjes!
(Voor mijn de die hard fans heb ik hier helemaal bovenin en hieronder een wallpaper voor boven het bed gemaakt. Graag gedaan)

24-Jack

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s