Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Serieus joh?

12506878_1091264234240453_1422947112_nHalloooo!!!!
Kan iemand even wat lieden in Den Haag wakker slappen? Wat ik nu weer onder ogen krijg? Je gelooft het niet. Waarschijnlijk is dit bij iedereen allang bekend hoor, en stond ik niet op te letten toen de memo uitgedeeld werd. Maar toch! Schandalig!
En ik moet ook toegeven dat ik niet zo’n financieel wonder ben en ik ongetwijfeld hier en daar een toeslag misloop. Maar toch! Schandalig!

Het is dus hier in Nederland zo geregeld dat een gescheiden vrouw en ook moeder zonder baan in een huurhuis per maand meer geld overhoudt dan, laten we zeggen, een hardwerkende, elke dag zijn leven op het spel zettende vader met een koopwoning. Toeslag hier, subsidie daar. Budget hier, korting daar (zie foto hieronder).
12570818_1094925457207664_36708397_n

Welke hersenloze heeft dit verzonnen? Dat moet wel een vrouw geweest zijn.
Kijk, ik vind het prima dat de gescheiden vrouw en ook moeder zonder baan in een huurhuis redelijk moet kunnen leven. En ik vind het ook prima dat een gescheiden vader alimentatie betaalt. Voor zijn kinderen, dat is! Niet om het luxe leventje van de gescheiden vrouw en ook moeder zonder baan in een huurhuis nóg luxueuzer te maken. Ik vroeg me al een tijdje af hoe sommige vrouwen toch zo ‘royaal’ konden leven. Nou, zo dus!

Ik word potdomme ook bijstandsmoeder! Beetje de hele dag thuis zitten. Beetje de hele dag de kinderen opvoeden. Beetje de hele dag huishouden. Beetje de hele dag tv kijken. Beetje de hele dag social media’en. Terwijl het geld met scheepsladingen binnenstroomt!

Er is iets gruwelijks mis in Nederland. Het geld stroomt wel maar vooral de verkeerde kanten op.
Of er is iets mis met dees anekdoot. Dat kan ook. In dat geval hoor/lees ik het graag hoor!

We bijstandsmoeder’en!

4 gedachten over “Serieus joh?”

 1. Er is sowieso een hele hoop mis met de verdeling van de inkomensbelasting, het werk en de toeslagen.

  Ik snap je frustratie, deel je mening grotendeels, wil het niet opnemen voor de bijstandsmoeders, maar ken ook verhalen van bijstands-weduwen, die wèl werken en daar feitelijk minder aan overhouden, of van deeltijd-werkende bijstandsmoeders met een studerend kind (trek AL die “inkomens” maar weer af van die aanvullende (ehh?) uitkering, en hou per saldo veel minder over.) Of van mijn eigen man, die (nu veel meer) dan ik verdient, waardoor wij “DUS” 1000-en euro’s meer belasting betalen dan wanneer wij samen hetzelfde bedrag verdiend hadden. (Terwijl dat werk in deeltijd niet te vinden is……..)

  En dan denk ik nog maar even niet aan onze bijstandsniveaubuurman: we wachten op de uitvaart, het werd hem dinsdag allemaal teveel 😦

  Onderhand durf ik wel te zeggen dat ik “Team Rutte”, het Grote Graaien, de hardwerkende-armen-armer-maken-en-de-rijken-rijker, verafschuw en verantwoordelijk hou voor het verlies van mijn buurman.

  Like

  1. Zoals ik al aangaf, ben ik totaal niet thuis in de financiële wereld maar ik zie wel dat werken niet loont op deze manier. Ik ga mijn ex ook aanraden te stoppen met die deeltijdbaan. Volgens mij gaat ze daar op vooruit.

   Triest van je buurman. Sterkte.

   En Rutte en co houd ik voor alle misstanden van tegenwoordig verantwoordelijk.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: