Achter slot

Slotje

Ik typ af en toe een anekdoot omdat ik schrijven van verhaaltjes, belevenissen en mijn mening leuk, lollig en jolijterig vind. Ik heb daarvoor hier een ‘eigen’ plek op het internet en iedereen kan lezen wat ik plemp. Af en toe krijg ik een ‘like’ van een lezer en af en toe krijg ik een reactie van een lezer. Dit is, volgens mij, het concept van bloggen.

Mijn goede vriend en leermeester M. haalde mij 10 jaar geleden (jeujjj, jubileum!) over om te gaan bloggen. Hij deed het zelf al een tijdje en dacht dat het ook wel iets voor mij zou zijn. Nou, daar had hij gelijk in.
Ik ontwikkelde een eigen stijl. In den beginne hard, zwart/wit en met gestrekt been, tegenwoordig ben ik wat genuanceerder. Maar mijn hoofdmoot is humor. Altijd geweest. Ik probeer zoveel mogelijk zaken zo lollig mogelijk te beschrijven. Of deze humor ook bij de lezer overkomt laat ik gemakshalve even in het midden.

Bloggen is een uitlaadklep voor me gebleken en of ik daar nu lezers mee trek of niet, dat boeit me niet zoveel (hoewel likes en reacties heul welkom zijn hoor!). Ik schrijf wat me bezighoudt van me af en ik voel me daar prima bij. *👊🏼M.*

Ik begrijp dan totaal niet waarom bloggers ‘achter een slotje’ zitten. Dat je hun verhalen pas kan lezen als je toestemming van de schrijver hebt. WTF joh!!! Does normaal man! Het is niet zo dat je staatsgeheimen publiceert toch?
Ik kan maar niet bedenken waarom een blogger dit doet. Zijn het persoonlijke verhalen? Begin een dagboek. Bang voor tegengestelde reacties? Zet de reactiemogelijkheid uit of zet de moderatie aan. Zijn het tóch staatsgeheimen? Openbaren die hap!

Wellicht dat iemand mij deze vreemde manier van bloggen uit kan leggen? Misschien jij D. Jij met je Blogspot, die mij regelmatig leest maar bij wie ik niet kan lezen omdat ik ‘niet uitgenodigd’ ben.
Leg het mij uit want ik snap er de ballen van.

8 gedachten over “Achter slot”

  1. Ja oke, maar dan kan ik me toch ‘aanmelden’ om het te lezen?
   Die blogs waar ik het over heb zijn gewoon volledig onbereikbaar. Raarrrrrrrr

   Like

 1. Ik heb er niets mee. Komt bij mij over als achter iemands rug om roddelen. Doe het dus niet. Liever over iets anders geblogd dan gebruik maken van deze flutoptie. Trouwens ook een reden waarom ik geen gebruik maak van Fakeboek en andere diensten waar je eerst moet inloggen om er te kunnen lezen.

  Komt bij dat ik wat lijsten bijhou met de laatste berichten. Blogs die hoofdzakelijk met zo’n slot werken knikker ik daar uit. Rob A moet dus oppassen. 😉

  Like

  1. Het is net of het iets van de laatste tijd is.
   Ik denk er net zo over als jij hoor. Fuk hun, dan maar niet lezen.

   Rob is een heel apart verhaal. En hij doet er wel heeeeel erg geheim over.
   Zou hij een Russische spion zijn? 😄

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: