Zucht, ik moet ook alles verzinnen

JA! Ik moet ook echt alles verzinnen, bedenken en ook voorkauwen. Ik vind dat zó vervelend. Maar ja, iemand moet het doen en laten we wel wezen, a mens gotta do what a mens gotta do, niewaar?

Valt het u ook op dat de coalitie (VVD, CDA, D66, CU) met alles wegkomt? De grootste fuck-ups, de discutabelste maatregelen, de zwaarste belastingmaatregelen, de idiootste voorstellen, alles krijgen ze erdoor. En dat alleen omdat ze 1 (ÉÉN!!!!) stem meer dan de helft hebben in de Tweede kamer ten opzichte van de oppositie.
Ik heb daar ’s over nagedacht. Hoe zouden ze dat nou toch steeds weer flikken? En eigenlijk is het antwoord helemaal niet zo moeilijk, ze verdienen gewoon teveel daar in die Tweede kamer.

Een gewoon Kamerlid brengt bijvoorbeeld jaarlijks bijna 110.000 Euro thuis. En tja, als 90% van de Nederlanders dit niet doet, kunnen we al gauw spreken van een kloof. Kamerleden zijn geen ‘gewone’ mensen die maandelijks van een loontje rond moeten komen. Kamerleden wonen en leven hoog en droog dus waarom zouden ze zich druk maken om al die maatregelen die de ‘gewone’ mensen keihard treffen? Vasthouden van een Kamerlidsalaris is hun grootste zorg.

Dat moet anders!
En laat ik nou dè oplossing hebben!

Kamerleden van de oppositie (momenteel 50Plus, Denk, FVD, GL, PVV, PVDA, PVVD, SGP en SP) behouden dit salaris. De Kamerleden van de coalitie daarentegen leveren de helft van het salaris in en deze helft wordt bij Kabinetsleden van betreffende partijen bijgeschreven. Dan zal blijken dat Kabinetsleden er alleen maar en vooral voor zichzelf zitten.
Mochten er dan weer door het kabinet de grootste fuck-ups, de discutabelste maatregelen, de zwaarste belastingmaatregelen en/of de idiootste voorstellen gepresenteerd worden, zullen de coalitiekamerleden eerder geneigd zijn tegen te stemmen.
En, ook niet belangrijk, eens een keer vóór een motie van wantrouwen stemmen.

Ik stel voor dat we dit per direct gaan invoeren en ik hoef er geen dankjewel van het Nederlandse volk voor.

Graag gedaan. *boks*

2 gedachten over “Zucht, ik moet ook alles verzinnen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: