Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Dit kan zo niet langer


Ajax speelde dit CL-seizoen fantastisch, oogstrelend en ook briljant bij vlagen. Elke een beetje zichzelf respecterende voetballiefhebber heeft genoten van de wedstrijden en zo ik, de Cruijff onder de voetbalkijkers, vanzelfsprekend ook.

Maar zoals zo vaak bij mijn favoriete cluppie  (WK ’94 – WK ’98 – EK ‘00 – EK ‘08 – WK ‘10 – WK ‘14) ging het ook deze keer op een cruciaal moment helemaal fout. En ik ben daar eerlijk gezegd een beetje heul erg klaar mee!
Zucht.

Waar ging het deze keer fout? Wie is er verantwoordelijk voor deze enorme deceptie voor het complete Nederlandse voetbal? Ik zal dat hieronder duiden, verklaren en ook uitleggen.

De scheids.
Hoe kwam deze beste man aan die 5 minuten blessuretijd? Er is door beide teams 3x gewisseld in de reguliere speeltijd. Voor een wissel wordt 30 seconden extra tijd bijgeteld, dit zijn dus 3 minuten. Er zijn verder geen noemenswaardige incidenten gebeurd in de 2e helft die de overige 2 minuten verklaren. Die 2 minuten komen dus uit de losse pols van de scheids. Best vreemd op dit niveau.

 Onana.
Velen zeggen dat hij een fantastische keeper is, ik zeg dat hij een fantastische reflexkeeper is. Dat is nogal een verschilletje hoor! De jongen heeft tegenwoordig elke wedstrijd wel een foutje en deze keer een hele dure.
Met nog een kleine minuut op de klok besloot hij tijd te gaan rekken met als gevolg een gele kaart en dus een extra minuut erbij. Als hij die bal gewoon zo ver en zo hoog mogelijk over de middenlijn richting de zijlijn had geschoten waren de Spurs nooit meer in zijn 16 geweest.
En die tweede tegengoal had hij moeten hebben. Geen excuus dat Schöne in de weg stond, hij tikt ‘m met zijn eigen knie weg. En dat is een keepersfout. Punt.   

 Ten Hag (de staf)  
Tottenham ging de 2e helft opportunistisch spelen met hoge ballen op Llorente als aanspeelpunt. Blind kon dit meerdere keren niet voorkomen. Dit leidde tot 2 tegendoelpunten. Ten Hag bracht hierna Veltman voor Schöne, wat op zich een logische keuze was. Blind had hierna doorgeschoven moeten worden naar het middenveld en De Ligt had op Llorente moeten komen te staan met Veltman naast hem in het centrum. Dan had Llorente de luchtduels uit moeten vechten met De Ligt i.p.v. met Blind. En iedereen weet wel hoe dat af zou lopen.

Toen dit weinig tot geen effect bleek te hebben op het Spursspelletje besloot Ten Hag spits Dolberg eruit te halen en Sinkgraven te brengen. En in de laatste minuut wisselde hij van de Beek ook nog voor Magallán. Tactisch geblunder van de bovenste plank om met zeven (7!) verdedigers met 2 controleurs ervoor te gaan spelen. Koren op de molen van Spurs.
Ten Hag had Huntelaar naast Dolberg (Mazraoui eruit) moeten zetten om zo verwarring te stichten bij de verdedigers van Spurs en om die lange bal van achteruit er zoveel mogelijk uit te halen. Of in elk geval een powermiddenvelder moeten brengen i.p.v. een technisch iel menneke als Sinkgraven.

Je ziet, beste lezer, het zit me hoog. Al een jaar of 24. Al die verloren wedstrijden die absoluut niet nodig waren.
Ik eis dan ook vanaf heden dat bij belangrijke wedstrijden een directe red hotline tussen de bank en mij wordt gerealiseerd. Want dit kan zo niet langer.
Man, we hadden al 54 keer wereldkampioen, 77 keer Europees kampioen en 36 keer Champions Leaguewinnaar kunnen zijn man!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: