Soms moet je gewoon ingrijpen

Ik ben niet zo gauw boos te krijgen. Meestal laat ik shit van me afglijden (oh, dat klinkt anders als dat ik het bedoel) en denk ik, fuk it joh, wat kan het mij donderen.
Er zijn eigenlijk maar 2 momenten die mij het bloed doen koken. 1: Als iemand mij wakker maakt en 2: Als iemand mijn kinds wakker maakt. En bij deze momenten kan ik veranderen in een niets ontzienende slecht konter.

Vannacht zo rond 4.15 uur, een enorme knal. Ik zat rechtop in bed en hoorde rumoer buiten. Ja hoor, voor m’n deur stonden 6 jongens vuurwerk af te steken. Go#^%$#$ gloei%##^&&&de go%#@!$domme. Ik voelde m’n bloed naar een hoogtepunt koken. Gelukkig sliepen m’n jongens er doorheen maar hoe lang zou dat goed gaan, vroeg ik me af?
Ik observeerde het groepje en de omgeving grondig (altijd doen, nooit in de emotie ergens op af vliegen! Gratis tip). Plots kwam een politieauto van rechts en ik ging ervan uit dat zij dit probleem zouden oplossen. Daar zijn ze tenslotte voor.

Maar zucht, 2 vrouwelijke agentes. Ja dubbelop ja. Wie stuurt nou 2 vrouwen middenin de nacht een warzone in? Zucht. Ze reden dan ook gewoon door, zonder zelfs maar af te remmen. Zucht.
De jongens bleven knallen en ik had er genoeg van. Ik stoof de trap af in m’n slaapkledij. Maar halverwege dacht ik dat ik naakt toch wat minder indruk zou maken als dat ik iets aan zou hebben. Flux trok ik een boxershort aan en stoof de trap weer af. Ik slingerde de deur open, riep nog even HÉ! om ze te waarschuwen (in de rug aanvallen is zóóóóóóó laf) en …………………..

Nee lieve lezer, ik ben bijna 50 en een stuk rustiger dan vroeger. Geweld lost niets op. Ik ben tegenwoordig meer van het diplomatieke. Ik vroeg de jongens vriendelijk op te sodemieteren. Ze verontschuldigden zich en fietsten weg. Ja, eentje wilde nog een beetje flink en bijdehand doen maar even de tors aanspannen was afdoende om ook hem weg te laten gaan.

De buurt kon weer verder slapen, m’n jongens konden blijven slapen en ook ik kroop m’n bed weer in. Maar niet voordat ik de schoenen van de jongens had gevuld met een chocoladeletter.
Want ze vroegen gisteravond nog toen ze hun schoen zetten; “Wat ga jij er eigenlijk in doen?”

13 gedachten over “Soms moet je gewoon ingrijpen”

 1. Ik ben voor vuurwerk shows en tegen particuliere verkoop en gebruik.

  Als vrijwillige hulp roetveeg piet durf ik vaak niet langs sommige straten ….
  Fijn dat jij meehelpt en bij jou de schoenen vult.

  Vredelievende groet,

  Like

   1. Een traditionele piet is van oudsher gewoon zwart, dus ja nep Pieten als ze een veeg vuil over de wang hebben gesmeerd. Het is dan wel politiek correct maar een verraad aan de traditie.

    Like

   2. Jammer dat de Wetenschappelijke en historische publicaties van het Meertens Instituut over de veranderingen in de Nederlandse Sinterklaas tradities niet meer bekend zijn. De moeite waard om te lezen.
    Tenminste voor alle liefhebbers van de echte originele Nederlandse Cultuur.

    Nu wordt er vaak niet verder gekeken dan de ervaringen uit de eigen jeugd.
    Tja, als je niet verder kunt en wilt kijken dan de lengte van de eigen paplepel?

    Zelf lees ik met heel veel interesse Wetenschappelijke studies over alle soorten van Culturen en Tradities.
    Maar die open blik zonder oordelen en veroordelen is mij weer met de paplepel ingegeven.

    Vredelievende groet,

    Like

 2. Half november vuurwerk? En dan ook nog ‘s nachts!
  Tradities komen, veranderen en verdwijnen… Eerst dat vuurwerk maar eens weg. En dan graag wat minder (lang) kerst.

  Like

  1. Beste Marry,

   graag zou ik mij bij jouw reactie willen aansluiten.
   Jammer genoeg heb ik volgens Dick Teder de verkeerde postcode.
   En DHYAN 1234 schrijft dat ik een verrader van tradities ben.

   Stille groet,

   Like

   1. Ik neem de oudheid van gebeurtenissen niet als uitgangspunt voor traditie, wat in de volksmond traditie is acht ik al beschermwaardig genoeg. Verder kan ik je alleen maar adviseren het verraad niet al te persoonlijk te nemen, voor je het weet is het geen discussie maar een vete, zoals deze thans gaande is omtrent zwarte Piet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: