Hou toch ’s op joh!

Ik kreeg een mail van school van de jongens. Erin stond een kerstgroet en een nieuwjaarsboodschap. Netjes vind ik dat. Ik stond op het punt om ze deze zelfde boodschap terug te sturen maar besloot om de mail eerst nog even verder te lezen. Nou, dat was maar goed ook!
Zoals u weet is er vorige week een onderhandelingsakkoord gesloten, waarin wordt aangegeven dat er meer geld komt om betere salarissen te kunnen realiseren voor de leerkrachten en directeuren. Dit is een prachtige stap , maar de bonden zijn nog niet tevreden. Dat betekent dat er hoogst waarschijnlijk weer een staking komt op 30 en 31 januari 2020.”

Mijn bloed begon te borrelen. Hou toch ’s op met dat gejank joh!
Onmiddellijk zocht ik de salaristabel van het onderwijs erbij en hoezo betere salarissen? Ik vind dat salaris helemaal niet zo beroerd hoor! Kijk zelf maar: SALARIS ONDERWIJS
En trouwens, hebben ze pasgeleden niet 800 miljoen erbij gekregen?

Maar goed, iedereen heeft het recht om te demonstreren natuurlijk en iedereen moet dat ook lekker zelf weten. Maar waar mijn bloed van gaat koken is het moment van de staking, donderdag 30 en vrijdag 31 januari. Dat zijn werkdagen voor de meeste mensen. Waarom staken leerkrachten niet in één van de vele vakanties die ze hebben? Nee, dan hoor of zie je ze nergens. Het lijkt me dat ze staken tegen de kabinetsplannen, toch? Nou newsflash! Politici werken in jullie vakanties ook!
Wat ze nu (plannen te gaan) doen is 2 dagen gewoon even de school dichtgooien en ouders opzadelen met opvangproblemen/extra kosten.
Niet een woensdagmiddag of een zaterdag of een studiedag of een vakantiedag, nee, ze doen het op dagen dat ouders aan het werk moeten. En niet 1 dag maar gewoon 2 (TWEE!) dagen achter elkaar.
KAP. GEWOON. EENS. MET. DIE. ONZIN. JOH! En doe gewoon je werk.
Met je te weinig salaris en werkdruk. Iedereen heeft te weinig salaris en werkdruk!

Waar doen die mekkeraars me toch ook weer aan denken?
Oja, aan voetballers. VOETBALGEJANK
Mèèèh, we moeten zoveel wedstrijden spelen en we hebben veel te weinig rust. Donder toch op!
Er wordt elke minuut dat je op een voetbalveld staat 500 Euro overgemaakt op je rekening. Denk daar maar eens aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: