Afgelasting

Tien jaar geleden werd ik 40 en zou mijn en het leven dan eindelijk beginnen. Nu klopt van die stelling natuurlijk geen ruk want ik ‘leefde’ vooral tussen mijn 20ste en 27ste, aka mijn seks, drank en rock ’n rolljaren, en we weten allemaal hoe mijn leven een verkeerde afslag nam bij mijn 40ste. Dus ‘het leven begint bij 40′ kunnen we eigenlijk ook wel in de prullenbak smijten.

Nee, dan mijn 50ste. Dat is toch potverdrie ook een mijlpaal zeg! Nog een kleine 3 weken en dan is het zover. In goed verborgen wandelgangen vernam ik dat familie/vrienden/kennissen en ook collegae druk doende zijn met festiviteiten rond deze mijlpaal. Ik ben benieuwd.
Maar vanzelfsprekend zat ik zelf ook niet stil. Ik bedoel, hoe vaak word ik nou 50?
Het Philpsstadion had ik jaren geleden al geregeld omdat ze daar zo’n coole lichtshow hebben. Plek voor 3586 van mijn closest familie/vrienden/kennissen en ook collegae. Goed, het is voor een aantal even een stukje sturen maar dat moeten ze maar over hebben voor een karaokefestijn van jewelste hoor. Ik kan natuurlijk niet met iedereen rekening houden. 184 nummers heb ik inmiddels op m’n repertoire staan voor die avond. Ik werk momenteel aan nog 17 liederen want ik hou nou eenmaal van ronde getallen.

Maar toen kwam Corona. Dat was wel even een bummer, kan ik melden. Ik zag mijn gloriefeest in rook opgaan. Het zal ook eens niet. Zucht.
Maar toen bleek dat we niet met ons allen met miljoenen omvielen door dit virus kreeg ik toch weer kleur op de wangen. Ik liet mijn Hawaii-pak op maat maken (dat ding krimpt, het heeft niets met uitdijing van mijn lijf te maken. Laat dat even duidelijk zijn!). Ik boekte hotelkamers voor de zatlappen overnachters. Ik charterde vervoer naar en van de feestlokatie. Ik scoorde drank en vreten tegen inkoopprijs. Kortom, wat kon er nog in de weg voor een knalfeessie staan?

Nou, Rutte. Dat is wat in de weg ging staan. Hij vindt wèl dat het een levensgevaarlijk virus is en heeft besloten dat heel Nederland maar in het strafbankje moet zitten. Tot wanneer is onduidelijk maar waarschijnlijk tot het hem weer goed uitkomt. Zucht.
Dus beste lezer, we kunnen er gerust vanuit gaan dat mijn feest der feesten afgelast gaat worden, niet doorgaat en vakkundig de nek is omgedraaid. En ik baal daar stevig van, kan ik melden.

Maar ik zou ik niet zijn als ik ook daar weer snel op zou anticiperen. Vannacht bedacht ik een sluw plan om familie/vrienden/kennissen en ook collegae mijn 50ste verjaardagsmijlpaal tóch met mij te kunnen vieren.
Ik stel iedereen die zich geroepen voelt in de gelegenheid om mij het symbolische bedrag van 50 euro toe te doen komen op 13 februari.
Dit kan op zoals gebruikelijk op rekeningnummer NL88INGB0004152364.
Dan heb ik hebben we toch nog een beetje plezier van mijn mijlpaal in deze roerige tijden.

Bij voorbaat dank, knuffels en kussen.

3 gedachten over “Afgelasting”

 1. Ik plaats jouw relaas door op twitter.
  Bloggen verdwijnt steeds meer naar de achtergrond.
  Twitter is nu het middel om grote mensenmassa’s te organiseren en mobiliseren.

  PS: iets verder weg en iets eerder zijn van Donald tweets verwijderd. Of mijn tweet het gast halen wett ik niet.
  Stille groet,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: